אגרול בדפי אורז
30 בנובמבר 2016קרפצ'יו בקר
1 בדצמבר 2016רכיבים (ל-10 מנות)
- דפי פילו שהופשרו במקרר במשך הלילה
- 250 גר' בשר עוף והודו טחון מעורבב או רק עוף טחון
- 1 בצל גדול
- 2 כפות צימוקים או צימוקי אוכמניות
- פטרוזיליה קצוצה
- תבלינים: אגוז מוסקט, מלח, פלפל, קינמון
- שמן זית בספריי או טיפות
הכנה
הכנת הבשר
- מטגנים בצל בכפית שמן זית ושמים אותו בקערה קטנה.
- מטגנים את העוף הטחון עם כפית שמן זית ומפוררים תוך כדי בישול.
- מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל וכאשר מוכן שמים בקערה קטנה בצד ונותנים לו להתקרר.
- לאחר הקירור מערבבים את העוף הטחון עם הבצל, הפטרוזיליה הקצוצה
- האוכמניות/הצימוקים ומוסיפים רבע כפית קינמון.
הכנת הבורקס - מניחים דף פילו על נייר אפייה, משמנים אותו עם ספרי או עם טיפות שמן זית.
- חותכים כל דף פילו ל – 4 רצועות לאורך.
- מניחים את המלית בקצה כל רצועה ומקפלים למשולש ועוד משולש עד לסוף הרצועה בקיפולי משולשים כך שהבצק יהיה כפול.
- לקישוט- מערבבים ביצה עם כף מים, מורחים מעל כל בורקס ומפזרים מעט שומשום.
- אופים כ- 20 דק' על חום של 180 מעלות עד להשחמה.
ערך תזונתי : סה"כ : 115 קלוריות לבורקס בודד (לעומת כ- 300 בבורקס רגיל)