סלט קטניות מונבטות
1 בדצמבר 2016עוגת גבינה
1 בדצמבר 2016רכיבים: (ל-16 מנות)
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 2 כפות גדושות קקאו
- 1/2 כפית קפה נמס
- 2 כפות מים רותחים
- 2 כפות חמאה מלוחה
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 1/3 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 ביצה
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
הכנה
- מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו בקערה.
- ממיסים את הקפה במים הרותחים.
- ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל, תחילה 40 שניות, מוציאים, מערבבים ומחזירים ל-40 שניות נוספות. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר, הווניל והביצה ומערבבים.
- מוסיפים את הקפה המומס לתערובת הקמח והקקאו ומוסיפים לתערובת את השוקולד, מערבבים רק עד שהתערובת חלקה. מקפלים פנימה את האגוזים.
- מרפדים תבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה. שוטחים בה את תערובת הבראוניז.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. חשוב מאוד לא לייבש, מוציאים מהתנור כשהמרכז עדיין לא קשה.
- מצננים היטב לפני שחותכים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ. הבראוניז נשמרים היטב בקופסה אטומה או במקפיא. מוציאים מהמקפיא מספר דקות לפני ההגשה.
ערך תזונתי :כ- 90 קלוריות למנה.