אפילו קרואסון?
האם ניתן לאכול קרואסונים ומזונות שמנים אחרים ולהישאר רזים? – בהחלט כן!
יש לנו נטייה לסווג מזונות למשמינים ומרזים, לטובים ורעים, אולם בסופו של דבר מה שיקבע אם נעלה במשקל או נשמור על משקל מושפע לא רק מסוג האוכל שאנחנו אוכלים אלא גם מאיך אנחנו אוכלים אותו, אם אנחנו שבעים ממנו, מה אנחנו אוכלים ביחד איתו ובאיזו תדירות.
הקשיבו לגוף
לגוף שלנו יש יכולת מדהימה לאזן את עצמו ולתקן גם את טעויות האכילה שלנו אך בתנאי אחד – שאנחנו מקשיבים לו! הקשבה לגוף נשמעת פשוטה וקלישאתית – אך מדובר בטכניקה שיש לתרגל ולהפנים והיא כוללת:
- הקשבה למתי אנחנו באמת רעבים ולאכול בהתאם.
- הקשבה למתי אנחנו שבעים במהלך הארוחה ולהשאיר בצלחת.
- הקשבה לעד כמה אנחנו רעבים ולקיחת הכמות שתגרום לנו להרגיש הכי טוב בסוף הארוחה, שבעים, מסופקים קלילים ורגועים.
- זה אומר לאכול בישיבה ולתת לגוף להפנים את האכילה ולעכל כמו שצריך.
- הקשבה למתי בא לנו מתוק, מתי פרי ומתי ארוחה בשרית מלאה.
- הקשבה למתי אנחנו צמאים! ולשתות במקום לסתום את הצמא עם אוכל.
- הקשבה למתי בא לנו לנוח ומתי בא לנו לעשות פעילות גופנית.
- וגם בזמן הפעילות לדעת מתי לעצור ומתי להגביר את הקצב.
למה אנחנו לא מרגישים רעב ושובע במהלך היום?
קפה, דיאט קולה, סיגריות ואדרנלין מלחץ, ידועים כמדכאי רעב. נשמע טוב? לא בדיוק. כי ברגע שהגוף רעב גם אם הצלחתם להתעלם ממנו, הוא מפעיל מנגנון הישרדותי של אגירת שומן והורדת קצב שריפת האנרגיה שלכם (במילים אחרות אתם שורפים פחות קלוריות במהלך היום).
לעומת זאת, אכילה בעמידה, על הדרך, תוך כדי התעסקות עם דברים אחרים, מגבירה רעב, זאת מאחר שלא נתנו תשומת לב לאכילה והיא נשכחה מהר מאוד כך שאנו אוכלים יותר ממה שהגוף צריך.
אם טעים לנו – זה יעזור לנו לרדת במשקל?
הטעם וההנאה שלנו מאוכל משפיעים המון על הכמות שאנו אוכלים ומכאן על המשקל. הסיפוק שאנו מקבלים מארוחה שהיא טעימה לנו, מרגיע אותנו ומאפשר לנו לא לחשוב על אוכל עד הארוחה הבאה (גם אם היא בעוד שעתיים שלוש).אנשים רבים נוטים לאכול מזונות שלא טעימים להם בטענה שהם "רזים יותר, בריאים וכו'" ולוותר לחלוטין על מה שבא להם באמת. התוצאה של זה היא בדרך כלל פיצוי עם אוכל טעים באמת יותר מאוחר ועם הרבה פחות שליטה.
איך כל זה קשור לקרואסונים?
הרעיון הוא שכל המזונות עשויים מאבות המזון : חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים.
יש מזונות שמכילים יותר חלבון כמו בשר ביצים וכו' ויש מזונות שמכילים יותר ויטמנים או יותר שומן והאמת היא שאת כל המזונות הללו אנחנו צריכים.
לכן ברגע שאנו אוכלים קוראסון ושותים קפה הפוך, אנחנו מקבלים פחמימה מהבצק, שומן מהחמאה, חלבון מהחלב בהפוך וירקות נשאיר לנו לארוחה אחרת כך שהרכבנו לנו ארוחה די מאוזנת.
מה לגבי שומן רווי?
גם פה השאלה היא כמותית, נכון שאם נבסס את התזונה שלנו על מזונות ללא סיבים, ללא ויטמינים ומינרלים ונצרוך חמאה בלבד – טוב זה לא יעשה לנו לכלי הדם. לכן רצוי לגוון כמה שיותר במזון ולגוון כולל גם שילוב של מזונות ממש טעימים….וגם ירקות…וגם וגם וגם…
ומה ישמור על המשקל?
שוב אני חוזרת – ההקשבה לגוף. אוכל שמן משביע יותר (יצא לכם לאכול מנת פלאפל מטוגנת? איך הרגשתם בסוף…)
אוכל שמן יגרום לכם לחוש שובע ליותר זמן – אך כל זה בתנאי שאתם מתורגלים על להקשיב לגוף.
לגוף יש יכולת מדהימה לתקן את טעויות האכילה שלנו – מומלץ להקשיב ולפעול בהתאם.
המדריך המלא לאיזון אכילה ללא דיאטה
אני מזמינה אותך להוריד את המדריך המלא לאיזון אכילה ללא דיאטה במתנה! במדריך המקיף תמצא/י טיפים נוספים שיעזרו לך להתמודד עם אכילה רגשית והוא מהווה נקודות מפתח לטיפול בהפרעות אכילה, בהן אני מתמקדת בשיטת הטיפול שלי בדעת הגוף.
בין הדברים שהכנסתי למדריך:
איך ניתן לרדת במשקל ללא דיאטה
מדוע אין אסור ומותר באוכל
איך לשלב מתוקים ומזונות אהובים
מהם 3 השלבים הקריטיים שיעזרו לך להשתחרר מההתעסקות במשקל ודיאטות!
אורנית יונה – דיאטנית קלינית, B.Sc. מטפלת בעודף משקל והפרעות אכילה למעלה מעשר שנים. מנהלת את קליניקת "דעת הגוף" ברמת–גן המתמחה בטיפול באכילה רגשית. טיפלה בלמעלה מ- 1500 מטופלים ומכשירה דיאטניות לטפל בשיטת הנון-דיאט הדוגלת בהעצמת דימוי הגוף ויציאה ממעגל הדיאטות. מתנדבת בפורום נערות באתר girls4, כותבת טור באתר "פוד דיקשנרי – מרזים ללא דיאטה". מרצה ומנחת קבוצות לדימוי גוף, הפרעות אכילה והרזיה ללא דיאטה.
תגובות
תגובות