סלט חסה וסלק
1 בדצמבר 2016בראוניז שוקולד
1 בדצמבר 2016רכיבים
- 1/4 כוס עדשים כתומות
- 1/4 כוס עדשים שחורות קטנות
- 1/4 כוס עדשים חומות
- 1/4 כוס אזוקי
- 1/4 כוס מש
- צרור פטרוזיליה
- בורגול
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח
הכנה
- לשים את כל הקטניות במסננת, לשטוף היטב עד שהמים נקיים, ולשים את המסננת על קערה להשריה במשך לילה
- בבוקר לשטוף ולשפוך את המים ובמהלך היום לשטוף 3 פעמים-בבוקר, בצהריים ובערב. לא להמשיך להשרות, אלא רק להרטיב את הקטניות. במהלך היום הקטניות נובטות (אם לא רוצים לאכול באותו יום אפשר לשים בצנצנת במקרר- הקטניות ממשיכות לנבוט ואפשר לשמור אותן במקרר כשבוע)
- להשרות בנפרד בורגול במים רותחים כ 10 דק' או עד שרך
- לקצוץ צרור פטרוזיליה
- להוסיף לקטניות המונבטות את הבורגול והפטרוזיליה, ולתבל בשמן זית, מיץ לימון מלח
- אפשר לחלוט את הקטניות במים רותחים מיד אחרי הנביטה וסמוך להכנת הסלט במשך 20 דקות
ערך תזונתי לכל מנה: 112 קלוריות, 15 גרם פחמימות, 3 גרם חלבונים