סלט קטניות מונבטות| דעת הגוף
סלט חסה וסלק
1 בדצמבר 2016
בראוניז שוקולד
1 בדצמבר 2016

רכיבים

  • 1/4 כוס עדשים כתומות
  • 1/4 כוס עדשים שחורות קטנות
  • 1/4 כוס עדשים חומות
  • 1/4 כוס אזוקי
  • 1/4 כוס מש
  • צרור פטרוזיליה
  • בורגול
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח

הכנה

  • לשים את כל הקטניות במסננת, לשטוף היטב עד שהמים נקיים, ולשים את המסננת על קערה להשריה במשך לילה
  • בבוקר לשטוף ולשפוך את המים ובמהלך היום לשטוף 3 פעמים-בבוקר, בצהריים ובערב. לא להמשיך להשרות, אלא רק להרטיב את הקטניות. במהלך היום הקטניות נובטות (אם לא רוצים לאכול באותו יום אפשר לשים בצנצנת במקרר- הקטניות ממשיכות לנבוט ואפשר לשמור אותן במקרר כשבוע)
  • להשרות בנפרד בורגול במים רותחים כ 10 דק' או עד שרך
  • לקצוץ צרור פטרוזיליה
  • להוסיף לקטניות המונבטות את הבורגול והפטרוזיליה, ולתבל בשמן זית, מיץ לימון מלח
  • אפשר לחלוט את הקטניות במים רותחים מיד אחרי הנביטה וסמוך להכנת הסלט במשך 20 דקות

 

ערך תזונתי לכל מנה: 112 קלוריות, 15 גרם פחמימות, 3 גרם חלבונים

תגובות

תגובות