פשטידת פסטה
17 בפברואר 2018סביצ'ה דג
20 באפריל 2017רכיבים
½ חזה הודו גדול נקבה (כ- 850 ג')
למרינדה:
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות דבש
- ½ כף חרדל
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית פלפל שחור
להשריה:
- 3 כוסות מים
- 2 כפות מלח גס
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
2 עלי דפנה
הכנה
- מכינים קודם את התערובת להשריה, שמים בקערה גדולה סוכר, מלח, תבלינים ומוסיפים מים תוך כדי ערבוב. שהתערובת מוכנה משרים בה חזה הודו למשך 8 עד 24 שעות במקרר ובתום הזמן שוטפים את החזה ומייבשים עם נייר מטבח.
- מורחים את החזה בתערובת המרינדה ומשהים לפחות שעה
- אופים את החזה מצופה בנייר אפייה בחום של 160 מעלות למשך 40 דקות.
- מרטיבים מידי פעם ברוטב וגם הופכים. בתום התהליך פורסים לכ- 20 פרוסות ומגישים חם או קר.
ערך תזונתי: למנה של 40 ג' (במידה ומחלקים ל – 20 פרוסות ) 66 קלוריות, פחמימות : 2.6 ג', חלבון : 10.5 ג', שומן : 1.3 ג'