פסטרמה ביתית| דעת הגוף
פשטידת פסטה
17 בפברואר 2018
סביצ'ה דג
20 באפריל 2017

רכיבים

½ חזה הודו גדול נקבה (כ- 850 ג')

למרינדה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • ½ כף חרדל
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית פלפל שחור

להשריה:

  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות מלח גס
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים

2 עלי דפנה

הכנה

  • מכינים קודם את התערובת להשריה, שמים בקערה גדולה סוכר, מלח, תבלינים ומוסיפים מים תוך כדי ערבוב. שהתערובת מוכנה משרים בה חזה הודו למשך 8 עד 24 שעות במקרר ובתום הזמן שוטפים את החזה ומייבשים עם נייר מטבח.
  • מורחים את החזה בתערובת המרינדה ומשהים לפחות שעה
  • אופים את החזה מצופה בנייר אפייה בחום של 160 מעלות למשך 40 דקות.
  • מרטיבים מידי פעם ברוטב וגם הופכים. בתום התהליך פורסים לכ- 20 פרוסות ומגישים חם או קר.
     

ערך תזונתי: למנה של 40 ג' (במידה ומחלקים ל – 20 פרוסות ) 66 קלוריות, פחמימות : 2.6 ג', חלבון : 10.5 ג', שומן : 1.3 ג'

תגובות

תגובות