קרה לכם פעם שהירידה במשקל שלכם נתקעה?
זוהי תופעה ידועה ששמה פלאטו. רוב האנשים לא יודעים שלא מומלץ לרדת ברצף בתהליך ירידה במשקל. אנחנו לרוב יורדים בתחילת הדיאטה כ-10% מן המשקל שלנו ואז הגוף נכנס לתהליך של שמירה על המשקל הקיים, שהוא בעצם התארגנות מחדש של הגוף להרגלי האכילה החדשה. אם נרד במשקל בבת אחת 30 או 40 ק"ג – יש סבירות שגם נעלה את כל אותם קילוגרמים בבת אחת.
מה קורה לנו כאשר אנחנו נתקלים בפלאטו?
אנחנו לפעמים מתוסכלים מדי שהירידה במשקל שלנו הפסיקה. התסכול מכניס לעוד סטרס ואז עשויה להתחיל אכילה רגשית – "זה גם ככה לא עובד לי, אז נהרוס הכל" ואז מתחילה ההתדרדרות…וכך, מן הירידה הזו תתחיל עלייה וחזרה למשקל הקודם.
אז מה עושים?
קודם כל – מודעים לשלב הזה. זה שלב שהאורך שלו משתנה מאדם לאדם. כדאי להסתכל על השלב הזה כשלב הכרחי בדיאטה. כדאי להתבונן בהצלחות שלנו – כבר השגנו ירידה של 10 ק"ג (לדוגמא). חשוב מאוד לדעת שאם עוד לא הגענו למשקל שאנחנו רוצים להיות בו, הירידה במשקל תימשך. אם אנחנו לא בדיאטת "כסאח" אז נסתכל על זה כדרך חיים ונחכה בסבלנות להמשך הירידה במשקל.
טיפים לקיצור תקופת הפלאטו
בהצלחה!
אני מזמינה אותך להוריד את המדריך המלא לאיזון אכילה ללא דיאטה במתנה! במדריך המקיף תמצא/י טיפים נוספים שיעזרו לך להתמודד עם אכילה רגשית והוא מהווה נקודות מפתח לטיפול בהפרעות אכילה, בהן אני מתמקדת בשיטת הטיפול שלי בדעת הגוף.
בין הדברים שהכנסתי למדריך:
איך ניתן לרדת במשקל ללא דיאטה
מדוע אין אסור ומותר באוכל
איך לשלב מתוקים ומזונות אהובים
מהם 3 השלבים הקריטיים שיעזרו לך להשתחרר מההתעסקות במשקל ודיאטות!
אורנית יונה – דיאטנית קלינית, B.Sc. מטפלת בעודף משקל והפרעות אכילה למעלה מעשר שנים. מנהלת את קליניקת "דעת הגוף" ברמת–גן המתמחה בטיפול באכילה רגשית. טיפלה בלמעלה מ- 1500 מטופלים ומכשירה דיאטניות לטפל בשיטת הנון-דיאט הדוגלת בהעצמת דימוי הגוף ויציאה ממעגל הדיאטות. מתנדבת בפורום נערות באתר girls4, כותבת טור באתר "פוד דיקשנרי – מרזים ללא דיאטה". מרצה ומנחת קבוצות לדימוי גוף, הפרעות אכילה והרזיה ללא דיאטה.