בורקס בשר מבצק פילו
1 בדצמבר 2016רכיבים
לתערובת
- עוף טחון
- בצל ירוק
- גזר, מלפפון ונבטים חתוכים לרצועות דקות מאוד.
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח, פלפל שחור
- רוטב סויה
לרוטב
- כף סילאן וכף חומץ בלסמי, ניתן להבריש את האגרול או לטבול.
הכנה
- מטגנים במעט שמן קנולה את העוף הטחון ומפוררים לחתיכות קטנות.
- מערבבים את העוף המוכן עם הפטרוזיליה, הבצל הירוק, רצועות הגזר, המלפפון והנבטים (ניתן לאדות, לבשל או להשאיר את הירקות חיים). מתבלים את התערובת עם כפית רוטב סויה, מעט מלח ופלפל שחור.
- משרים דף אורז במים רותחים ומניחים אותו על מגבת או על נייר אפייה מעט משומן.שמים בכל דף אורז כף מהתערובת ומגלגלים.
- לאכול עם רוטב הסילאן והבלסמי או שניתן להחליפו במעט טריאקי.
רצוי לשים לב - דפי האורז נדבקים בקלות אחד לשני ולמשטחים, לכן יש לעבוד איתם בעדינות ורצוי על גבי נייר אפייה, אחרת הם נקרעים. מי שרוצה מעט לטגן אותם רצוי לשים 2 דפים על כל אגרול.
ערך תזונתי :דפי האורז בניגוד לבצק אגרול מטוגן הם חומר גלם רזה ועשיר בויטמינים ומינרלים.
בדף אורז אחד יש כ- 15 קלוריות בסך הכל. זאת מנה ראשונה טעימה ולא מכבידה.