קרפצ'יו בקר
1 בדצמבר 2016סלט חסה וסלק
1 בדצמבר 2016רכיבים
- כוס קינואה
- חצי כוס עדשים שחורות קטנות
- 2 כפות צימוקי אוכמניות
- נענע קצוצה, פטרוזיליה קצוצה ובצל אדום קצוץ
- קוביות מבטטה אחת
- כף חומץ אורז
- כף שמן אגוזים
מלח ופלפל
הכנה
- מבשלים קינואה כמו שמבשלים אורז – כוס קינואה עם כוס וחצי מים 20 דקות בסיר מכוסה ללא שמן.
- מבשלים חצי כוס עדשים שחורות קטנות.
- מאדים את קוביות הבטטה בסיר אידוי.
- כאשר הכל מוכן, מערבבים את הקינואה, העדשים והבטטה עם הנענע, הפטרוזיליה הצימוקים והבצל.
- מתבלים בחומץ, כף שמן אגוזים ומעט מלח ופלפל.
ערך תזונתי: למנה של כוס וחצי מבושל (10 כפות ביתיות): 300 קק"ל, 13 ג' חלבון, 12 ג' סיבים תזונתיים.
המלצה : לקחת כוס מהמנה הזאת כתוספת למנה בשרית וסלט בארוחה העיקרית.