גזים גורמים לאי נוחות ואף לכאבים. בעזרת טיפים פשוטים ליישום ניתן לצמצם את התופעה ואפילו להעלימה.
גזים נוצרים כתוצאה מפירוק לא טוב של המזון. המזון הזה מגיע לחיידקים היושבים על גבי המעי שלנו, והם מפרקים את הסוכרים שאנו לא ספגנו. כל פעולה הגורמת לעודף של סיבים (המתפרקים לסוכר על ידי החיידקים), עודף פחמימה (המתפרקת לסוכר), עודף לקטוז (סוכר החלב) וכן בעיות עיכול הנובעות מסטרס ואכילה מהירה, מביאים לגזים.
1. אכלו לאט – אכילה איטית תורמת לפירוק יעיל יותר של המזון ומפחיתה גזים.
2. הפחיתו מתח – מתח ולחץ פוגעים בעיכול ותורמים להגברת גזים ובעיות עיכול נוספות.
3. שתו המון מים – מים תורמים לעיכול יעיל ועוזרים בספיחת הגזים.
4. הפחיתו מזונות ממשפחת המצליבים ומזונות עשירים בסיבים– כרוב, כרובית, ברוקולי, שעועית ירוקה וצהובה, חצילים, בצל, צנון, צנונית ולעיתים גמבה.
5. הפחיתו קטניות אשר לא מתפרקות במלואן – גרגירי חומוס, שעועית, אפונה, עדשים פול, לוביה וסויה. הנבטת הקטניות ובישול ארוך תורמים להפחתת הגזים.
6. בדקו אם אתם רגישים ללקטוז– במידה והבעיה כרונית, מומלץ לשלול רגישות ללקטוז או לפרוקטוז על ידי הפנייה מרופא גסטרו.
7. הקלו על הכאב – ניתן להקל באופן מיידי על הכאבים הנובעים כתוצאה מגזים על ידי שתיית תה קמומיל או שומר, על ידי השריית גרגירי קימל במים רותחים ועל ידי עיסוי הבטן.
8. תוספי תזונה – ניתן להיעזר בתוספי תזונה שמקלים על תחושת גזים ונפיחות.
אורנית יונה – דיאטנית קלינית, B.Sc. מטפלת בעודף משקל והפרעות אכילה למעלה מעשר שנים. מנהלת את קליניקת "דעת הגוף" ברמת–גן המתמחה בטיפול באכילה רגשית. טיפלה בלמעלה מ- 1500 מטופלים ומכשירה דיאטניות לטפל בשיטת הנון-דיאט הדוגלת בהעצמת דימוי הגוף ויציאה ממעגל הדיאטות. מתנדבת בפורום נערות באתר girls4, כותבת טור באתר "פוד דיקשנרי – מרזים ללא דיאטה". מרצה ומנחת קבוצות לדימוי גוף, הפרעות אכילה והרזיה ללא דיאטה.