יום העצמאות מביא עימו ארוחות, "על האש", ומפגשים חברתיים. כדי שתיהנו מהארוחות ותמנעו מתחושת כבדות ורגשי אשמה הכנתי המלצות שיועילו לכם לבחור בתבונה את המנות המוצעות לכם.
תפקיד הפחמימות לספק שובע באותה ארוחה ולשדר למוח שמספיק לנו, ואילו החלבון (הבשר) נותן לנו שובע עד הארוחה הבאה. לכן, כאשר אנו מוותרים על תוספת האורז, הפיתה או תפוח האדמה קשה לנו יותר לשבוע ואנו אוכלים יותר בשר – עוד שישליק, עוד שיפוד, עוד סטייק עוד קבב ובעצם אוכלים כמות הרבה יותר גדולה ממה שהיינו אוכלים אם היינו משלבים פחמימה. שלבו במידה פיתה 1 או 6-8 כפות תוספת ותראו שלא תצטרכו כל כך הרבה מהבשר.
בין נתחי הבקר הרזה נמצאים הפילה, הסינטה, הכתף השייטל ועוד, רק תשאלו את הקצב. בין נתחי העוף, החזה הוא הרזה ביותר ובשאר החלקים רצוי להסיר את העור מאחר שהוא מכיל כמות גבוהה של שומן רווי המזיק לכלי הדם.
אכלו מסודר באותו היום: ארוחת בוקר, ארוחת ביניים קטנה ונסו להגיע רגועים למנגל, כך קצב האכילה ירד ותרגישו שובע מהר יותר.
כיצד להרכיב ארוחה מאוזנת באירועים ומבופה
מומלץ להכין סלטים, שיפודי קישואים, בצל, עגבניות, חצילים, פלפלים ועוד. בירקות יש נוגדי חמצון המנטרלים את הרעלים שנמצאים בבשר, סיבים שתורמים לשובע, ושלל של ויטמינים ומינרלים.
כל כוס קולה מכילה כ- 6 כפיות סוכר לפחות. עדיף שתמנעו ממשקאות עתירי סוכר ובמקום, מזגו קנקן מים קר לכולם, ניתן להוסיף לו נענע, פלחי לימון, פלחי תפוז וכל דבר שיכול להוסיף עניין למים שהוא לא סוכרי.
האכילה בישיבה מספקת יותר, וגורמת לנו לשבוע יותר מאשר אכילה בעמידה. ארגנו לכם צלחת עם בשרים, תוספת וירקות והתמקדו בה. בחרו את הבשרים האהובים עליכם מתוך המבחר. סדר הגשת הבשרים לא תמיד תואם את העדפותינו וכאשר אנו רעבים מאוד, נאכל את מה שיגישו ונתמלא. נסו לברר מראש אילו בשרים יש ולחכות לחלקים האהובים עליכם.
הטחינה בריאה מאוד, אולם מכילה שומן רב ועלולה להכביד. שלבו את הסלטים הללו במידה. רצוי למרוח בפיתה או לשים 1-2 כפות בצלחת.
מנת בשר לאישה : כ-100-150 ג'
מנת בשר לגבר : כ-150-200 ג'
הגישו קינוחים במנות אישיות והחזירו את התבנית/הקופסא לארון. כך תוכלו לשאול את עצמכם אם בא לכם עוד ולא לאכול בצורה אוטומטית סתם כי זה מונח על השולחן.
חלקו ביניכם את מנות הבשר ותשאירו מקום לנגלה הבאה. כשיש מולנו שפע אנו נוטים לאכול יותר כמות בלי לשים לב ולהתמלא. נסו לעשות הפסקות ולעצור כאשר אתם שבעים.
אורנית יונה – דיאטנית קלינית, B.Sc. מטפלת בעודף משקל והפרעות אכילה למעלה מעשר שנים. מנהלת את קליניקת "דעת הגוף" ברמת–גן המתמחה בטיפול באכילה רגשית. טיפלה בלמעלה מ- 1500 מטופלים ומכשירה דיאטניות לטפל בשיטת הנון-דיאט הדוגלת בהעצמת דימוי הגוף ויציאה ממעגל הדיאטות. מתנדבת בפורום נערות באתר girls4, כותבת טור באתר "פוד דיקשנרי – מרזים ללא דיאטה". מרצה ומנחת קבוצות לדימוי גוף, הפרעות אכילה והרזיה ללא דיאטה.