בורקס בשר מבצק פילו| דעת הגוף
אגרול בדפי אורז
30 בנובמבר 2016
קרפצ'יו בקר
1 בדצמבר 2016

רכיבים (ל-10 מנות)

  • דפי פילו שהופשרו במקרר במשך הלילה 
  • 250 גר' בשר עוף והודו טחון מעורבב או רק עוף טחון
  • 1 בצל גדול
  • 2 כפות צימוקים או צימוקי אוכמניות 
  • פטרוזיליה קצוצה
  • תבלינים: אגוז מוסקט, מלח, פלפל, קינמון
  • שמן זית בספריי או טיפות

הכנה

הכנת הבשר

  • מטגנים בצל בכפית שמן זית ושמים אותו בקערה קטנה.
  • מטגנים את העוף הטחון עם כפית שמן זית ומפוררים תוך כדי בישול.
  • מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל וכאשר מוכן שמים בקערה קטנה בצד ונותנים לו להתקרר.
  • לאחר הקירור מערבבים את העוף הטחון עם הבצל, הפטרוזיליה הקצוצה
  • האוכמניות/הצימוקים ומוסיפים רבע כפית קינמון.
                                    
    הכנת הבורקס
  • מניחים דף פילו על נייר אפייה, משמנים אותו עם ספרי או עם טיפות שמן זית.
  • חותכים כל דף פילו ל – 4 רצועות לאורך.
  • מניחים את המלית בקצה כל רצועה ומקפלים למשולש ועוד משולש עד לסוף הרצועה בקיפולי משולשים כך שהבצק יהיה כפול.
  • לקישוט- מערבבים ביצה עם כף מים, מורחים מעל כל בורקס ומפזרים מעט שומשום.
  • אופים כ- 20 דק' על חום של 180 מעלות עד להשחמה.
     

ערך תזונתי : סה"כ : 115 קלוריות לבורקס בודד  (לעומת כ- 300 בבורקס רגיל)

תגובות

תגובות