80% מהנשים סובלות מבחילות בתחילת ההיריון ו – 40% מהן סובלות גם מהקאות. לרוב הבחילות מתחילות בין השבוע הרביעי לשביעי ונעלמות עד שבוע 14-20, אולם יש נשים הסובלות מבחילות לאורך ההריון כולו.
הכנתי רשימת טיפים פשוטים וקצרים לעזור לכן להתמודד עם הבעיה:
רצוי לאכול!! רמת סוכר נמוכה בדם מגבירה את תחושת הבחילה, מומלץ לאכול גם לפני השינה.
כדאי לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות.
לפעמים הקימה מהמיטה גורמת לבחילה, ורצוי לשים ליד המיטה קרקרים ולאכול אותם לפני שקמים.
מומלץ להעדיף מזונות קרים ויבשים כמו :צנים, קרקר, פריכית, אורז, בייגלה, דגני בוקר, פסטה, אורז, קוואקר, תפוח אדמה, לבן של ביצה, יוגורט, מוצרלה, בננה, רסק תפוחים, אבוקדו, שקד, גלידה…
אצל חלק מהנשים מזונות חמוצים משפרים את ההרגשה.
סימכי על עצמך – אל תאכלי את מה שמרתיע אותך, והימנעי מריחות לא נעימים כי גם הם מעוררים בחילה.
הקיפי את עצמך בריחות נעימים: לימונים, גרניום לימוני וכו'.
מומלץ לשתות כ 3 ליטר ביום של מים/ סודה ומזונות עשירים בנוזלים, מאחר שהתייבשות מגבירה את הבחילות.
שימי לב לאכול ארוחות המכילות גם פחמימות וגם חלבונים – בגלל הנטייה לאכול רק לחם וקרקרים שמרגיעים מאוד את הבחילה באותו רגע, נשים רבות מחסירות חלבון מהתפריט היומי, דבר הפוגע בתזונה הנדרשת לעובר, מביא לתחושת רעב מוקדמת (שהרי החלבונים נותנים שובע לטווח ארוך) ועלול להביא לעלייה בלתי מבוקרת במשקל. לכן, נסו לשלב ליד הקרקרים/הלחם חלבונים קלים לעיכול – לבן של ביצה, גבינה לבנה, מעט יוגורט, נתחי חזה עוף, אדממה ולהימנע מלאכול פחמימות בלבד.
ג'ינג'ר – ניתן להוסיף כפית של שורש ג'ינג'ר מגורד לאוכל, לשתיה או בתה (לא ברור מהי הכמות המקסימלית של הצמח בהריון , לכן לא מומלץ להפריז בצריכה שלו).
התרומה של לקיחת B6 שנויה במחלוקת. בכל מקרה כשלוקחים מומלץ לקחת לא יותר מ- 75- 1000 מ"ג ולפרק זמן קצר.
מולטי ויטמין ומינרל עשוי לעזור אך לעיתים גם להחמיר את הבחילות.
להפחתת הבחילות מומלץ להפחית מתח נפשי ולישון הרבה.
כאופציה אחרונה יש לשקול צריכת תרופות נגד בחילות.
אחרי הקאה
אין לצחצח שיניים מאחר שזה מעביר את החומציות לאזורים שונים והורס את השיניים.
יש לשטוף במים את הפה, מומלץ מאוד להוסיף סודה לשתייה.
* המידע מבוסס על המחקרים שנסקרו בספר של הדיאטנית טובה קראוס "המדריך השלם לתזונה בהריון" – ספר מומלץ לכל אשה הרה!